ANTIDOTE CHOCOLATE

Introductie

Gezonde, power chocolade.

Eet Antidote zonder je schuldig te voelen: het is een echte superfood. Elke reep is gemaakt met biologische ingrediënten, is glutenvrij en veganistisch. Het is hét perfecte medicijn voor de momenten waarop alles even tegen zit.

Een New Yorkse marketinggoeroe, Red Thalhammer, maakte op het dieptepunt van de financiële crisis (2009) een ommezwaai. Negen maanden lang experimenteerde ze in haar kleine keuken tot ze het recept had gevonden voor een super voedzame en gezonde chocoladereep.Een cacaoboon bevat bijzonder veel gezonde stofjes. Magnesium is goed voor je hart en hersenen, Chromium zorgt voor een stabiele suikerspiegel en van ijzer, zink en vitamine C heb je een dagelijkse dosis nodig. En een chocoladereep geeft je bij iedere hap ook nog een flinke dosis Anandamide en Serotonine: de feel-good stofjes. Alle cacaobonen worden geroosterd, de temperatuur waarop verschilt. In één reep Antidote zitten geroosterde en ongeroosterde bonen (raw). De ongeroosterde bonen leveren de supergezonde stoffen. Door het roosteren over te slaan, blijven deze behouden.Red werkt met bonen uit maar één land: Ecuador. Uit Ecuador komt de smaakvolle Arriba boon. Dit is de basis voor haar gezonde repen met ongewone smaakcombinaties. Mango combineert ze met Jeneverbessen, Banaan met Cayennepeper en Amandelen met venkel.

Antidote Chocolate

173 Green St. 3A Brooklyn, NY 11222 USA www.antidotechoco.com

DICK TAYLOR CRAFT CHOCOLATE

Introductie

Twee paar rechterhanden maken de meest gedetailleerde chocolade uit de VS.

Adam Dick en Dustin Taylor zijn echte ambachtslieden. Traditionele technieken, klassieke machines en een authentieke smaak. Dat is waar het in de kleine fabriek in Eureka (Californië) om draait.

Het is bijna zonde een Dick Taylor reep te breken om het op te eten. Alle chocolade wordt gegoten in mallen met fijne tekeningen. Dat levert kleine kunstwerkjes op. In de fabriek worden de verpakkingen met een ouderwetse drukpers gemaakt. De verpakking zou je eigenlijk ook wel willen bewaren.Adam en Dustin begonnen ooit als botenmakers. In 2010 raakten ze geïnteresseerd in de wereld van chocolade. Wat hen trok in hout, trok ook in chocolade. Een ruwe plank hout bewerkten ze tot een opvallend meubel. Een cacaoboon veranderen ze in een bijzondere reep. Een Dick Taylor reep heeft niet meer nodig dan een boon met een unieke smaak en een bijpassende suiker. Adam en Dustin voegen geen extra cacaoboter, vanille of emulgators toe.Dick Taylor chocolade zit bomvol smaak. Houd je reep bij de hand (leg het naast de bank of op je bureau) en neem op verschillende momenten van de dag even een stukje. Zo zal elke keer dat je van de reep proeft een andere smaak opvallen.

Dick Taylor Craft Chocolate

4 West 4th Street Eureka, California 95501 USA www.dicktaylorchocolate.com

FRUITION CHOCOLATE

Introductie

Chocolade bomvol talent en smaak

Vanuit het kleine Woodstock zette Bryan Graham de chocoladewereld op z’n kop. Zijn unieke melkreep leverde hem zijn tweede International Chocolate Award op en verdubbelde het aantal bezoekers in zijn winkel in New York State.

Op zijn zestiende kon Graham al als jongste leerling patisserie terecht bij een gerenommeerd restaurant, op zijn achttiende werd hij er chef patisserie. Algauw nam chocolade een steeds grotere plaats in binnen zijn patisserie passie en sinds 2011 legt Graham zich toe op het maken van bean-to-bar repen.Bij iedere hap proef je het talent van Graham en iedere Fruition reep daagt je smaakpapillen uit. Een must have.

Fruition

3091 New York 28 Shokan, NY 12481 Verenigde Staten http://www.tastefruition.com/

HERNÁN - HECHE EN MÉXICO

Introductie

Ingrediënten en keukengerei van kwaliteit. Ambachtelijk gemaakt in Mexico.

Salsa, mole en guacamole worden veel gegeten in de VS, traditionele Mexicaanse chocolade wordt er regelmatig gedronken. Deze Mexicaanse producten zijn daar allemaal HOT! Hernán is hecho en México.

Italiaans, Spaans of Indonesisch, het komt iedere week wel een keer op je bord terecht. Mexicaans hoort ook in hetzelfde rijtje thuis, maar waar koop je Mexicaanse cacao, sauzen en schalen? Hernán werkt nauw samen met Mexicaanse lokale ambachtslieden, zodat wij onze keukenkastjes kunnen vullen met een Molinillo, Mole of met traditionele chocolade Bolitas om heerlijke warme chocolademelk mee te maken.Een traditionele uitstraling en toch bruikbaar in een moderne keuken. Het keukengerei, de sauzen en de chocolade van Hernán zijn welkom in iedere keuken.

Hernán

525 South Main St., Suite 407 Del Rio, Texas 78840 USA www.hernanllc.com

MENAKAO MADAGASCAR CHOCOLATE

Introductie

Op het ‘Rode eiland’, Madagaskar, groeit cacao met een unieke smaak.

De beste chocolademakers kiezen telkens weer voor bonen van Madagaskar. Op Madagaskar wordt sinds het begin van de vorige eeuw cacao geproduceerd en het eiland hoort tot de internationale top.

Shahin Cassam Chenai startte zijn eigen chocolademerk in 2005 en bracht twee kenmerken van Madagaskar samen in de naam van zijn merk: rood en cacao. Mena en kao in het Malagasy. Menakao is een echt lokaal product. Van boon tot reep, het hele productieproces gebeurt op Madagaskar. Cassam Chenai kiest voor cacao van het Domaine Millot. Een plantage van meer dan honderd jaar oud.

Menakao is lokaal én eerlijk. Alle boeren ontvangen 37% meer dan de Fair Trade voorgeschreven prijs. Menakao is trots op haar roots en de mensen en dat zie je terug op de verpakking.

RAAKA VIRGIN CHOCOLATE

Introductie

In een voormalig pakhuis in Brooklyn maken twee jonge honden vooruitstrevende chocolade.

In de afgelopen jaren is het aantal bean-to-bar producenten snel gegroeid. Ryan Cheney en Nate Hodge hadden in 2010 niet alleen het lef een chocolademerk op te zetten, maar namen ook het risico het productieproces op de proef te stellen. Nu maken zij prijswinnende repen.

Cheney trok een jaar uit om chocolade te leren maken. Daarna ontwikkelde hij samen met Hodge een methode waarmee ze ongeroosterde (virgin) cacao veranderen in hun eigen Raaka repen. Raaka blijft onderzoeken. Cacao laten rijpen in oude Whiskyvaten of combineren met een Chinese Chai thee: de grenzen van vaste smaakcombinaties worden door Cheney en Hodge zeker opgerekt. De kleine fabriek in Brooklyn vind je terug op toeristenplatforms Tripadvisor en Yelp. Ze zijn altijd open voor publiek.Raaka vertaalt lef ook in de verpakking en kwalificeert zich daarmee als een echte eye catcher voor verkoop naast de kassa of als bijzonder cadeau.

Raaka Chocolate

64 Seabring St Brooklyn, NY 11231 USA www.raakachocolate.com

TAZA STONE GROUND CHOCOLATE

Introductie

Chocolade volgens 1000 jaar oude Mexicaanse traditie.

Zonder de Azteken hadden we nooit chocolade gekend. In Mexico werd ontdekt hoe je van een cacaovrucht chocolade maakt. Alex Whitmore, CEO van Taza Chocolate, brengt deze authentieke manier van chocolade maken weer tot leven.

Taza repen vieren de complexe en bijzondere smaken van cacao. En dat begint al bij de verpakking: ronde discs en traditionele repen verpakt in opvallende kleuren. Uitpakken is een feestje. Je vindt een stoere plak chocolade of twee elegante discs.In Massachusetts wordt biologische cacao tussen twee stenen gemalen tot chocolade. Whitmore ontdekte deze manier van chocolade maken op een reis door Oaxaca in Mexico en leerde hoe hij deze maalstenen zelf kon maken. In 2005 startte hij Taza Chocolate. Taza onderhoudt directe relaties met boeren, vraagt van de boer respect voor werknemers en het milieu en betaalt hen meer dan de Fair Trade prijs.Ontdek de krachtige smaak van Taza discs samen met een espresso of een robuuste thee. Van de Taza kaneel 50% maak je ook een lekkere warme chocolademelk.Alle Taza chocolade is USDA Organic (biologisch), Direct Trade, Gluten vrij en Kosher Pareve, en Non-GMO Project Verified (Gentech vrij). En tevens zuivelvrij, sojavrij, en vegan.

Taza Chocolate

561 Windsor Street Somerville, MA 02143 USA www.tazachocolate.com
Gallery