PASSIONATE ABOUT CHOCOLATE

Mensen blij maken met pure en eerlijke chocolade, dat willen we graag. Een goede chocolade is echt een ervaring! Bewust kiezen we voor kleine en eigenzinnige chocolademakers uit de Verenigde Staten en Europa. Zij kopen direct in bij cacaoboeren. Met visie en aandacht werken ze aan de ambachtelijke chocolade die meer dan eens grote prijzen in de wacht slepen.

Dit is niet het soort chocolade dat je in de supermarkt terugvindt. Door het verspreiden ondersteunen we de chocolademaker en de cacaoboeren. Wist je trouwens dat cacao wel 800 verschillende smaak aroma’s kan bevatten? Iedere chocolade heeft een eigen karakter. Graag gunnen we jouw klanten zo’n onvergetelijke chocolade ervaring.

Misschien komt het juist omdat we nog niet zo lang bezig zijn (sinds 2014) dat we zo gepassioneerd, gedreven en op persoonlijke wijze te werk gaan. In ons kleine team brengt ieder zijn of haar expertise mee. Chocolade evenementen organiseren, artikelen schrijven, het organiseren proeverijen of masterclasses, jureren bij proefwedstrijden en nog heel veel meer. We zitten bovenop de trends. Daarom weten we ook waar jouw klanten behoefte aan hebben en hoe jij voordeel kunt halen door het onderscheidend vermogen dat je creëert.

Onze chocolade is vooral te vinden in delicatessenwinkels, koffiebars, kookwinkels, thee-zaken, webshops en bio-winkels in Europa.

We zijn er trots op dat we een aantal merken exclusief leveren. Taza, Zotter en Dick Taylor om er een paar te noemen. En naast repen, verkopen we ook geweldige drinkchocolade (ook voor de zomer) en couverture om mee te koken of bakken. De couverture is speciaal bedoelt voor chocolatiers, patissiers en chefs.

Het High Five Team

Dennis van Essen
Oprichter & eigenaar

Dennis is de oprichter van the High Five Company. Tijdens een rondreis in de Verenigde Staten proefde hij zijn eerste stukje Taza Stone Ground Chocolate en was direct verkocht. Die ervaring was de start van het High Five avontuur. Dennis heeft veel ervaring in het werken met de retail. In zijn schaarste vrije tijd mag hij graag door de Verenigde Staten crossen, samen met reisgezelschap én partner Bertine.

Bertine Manten
Back office & Support

Als stewardess bij de KLM reist Bertine de hele wereld over. Hierdoor is ze altijd op de hoogte van de laatste trends in andere landen. Ook op chocolade gebied! De lange vluchten zijn een uitgelezen kans om haar KLM collega’s aan de betere chocolade te krijgen. Bertine verzorgt de backoffice voor The High Five Company.

Sharon Terenzi
Social Media Consultant

Sharon is de gepassioneerde blogger achter TheChocolateJournalist.com. Ze schrijft over het laatste nieuws en trends in de ambachtelijke chocolade-industrie en op haar sociale media-accounts (25.000 volgers op Instagram) komen chocoholics samen om alle aan cacao gerelateerde zaken te bespreken. Ze schrijft freelance voor publicaties zoals Lonely Planet en Read Cacao, en is ook een consultant voor sociale media voor internationale chocoladebedrijven en festivals.

Elaine van Essen
Support

The High Five Company voelt niet alleen aan als een familie bedrijf, dit is het ook! Elaine is de dochter van Dennis en zorgt er graag voor dat alles op rolletjes verloopt. Daarom helpt ze mee in de administratie en zal je haar af en toe aantreffen op chocolade beurzen. Hier deelt ze haar kennis over chocolade, vooral over Taza – haar favoriet.

Marika van Santvoort
Marketing & Masterclasses

Overal waar je cacao en chocolade vindt, daar is Marika ook. Ze schrijft, presenteert, organiseert Chocoa en adviseert over duurzaamheid en cacao kwaliteit namens haar consultancy bedrijf (Moving Cocoa). Een aardige duizendpoot. Voor The High Five Company verzorgd ze Masterclasses en ondersteunt ze in de marketing van het bedrijf.