Sedona, Arizona, USA. Mei, 2014. Een klein biologisch restaurant genaamd ‘Indian Garden’. Hier loop ik per toeval tegen de chocolade van Taza aan. En was meteen verkocht. Wat een top-chocolade, wat een conceptuitstraling en wat een mooi verhaal over duurzaamheid en traceerbaarheid in distributiekolom en productie. 2 maanden later ben ik importeur & distributeur.

Sindsdien is er veel gebeurt. Taza Chocolate is inmiddels bij een groot aantal winkels verkrijgbaar, van Vlieland to Maastricht. En sinds kort ook in België en een groeiend aantal andere Europese landen. Op mijn reizen en andere ontmoetingen heb ik ontdekt dat Amerika een aantal kleine ambachtelijke producenten tot wereldklasse chocolade herbergt. Microproductie, single origin chocolade, traceerbaar, en met veel aandacht voor kwaliteit. De ontdekkingstocht gaat verder. Chocolade van cacao uit één bepaald oogstjaar, of van cacao van een eerste pluk. Heel bijzonder en exclusief maar echt het proberen waard. Spijs / wijn / chocolade pairing – ook een avontuur op zich en een gebied waarin nog veel te leren en te ontdekken valt.

Chocolade moet echt zijn. Echt op een manier zoals hierboven omschreven maar bovenal moet de maker een bijna perfectie bereiken om de unieke karakteristieken van de cacaoboon die wordt verwerkt tot uiting te laten komen in het eindproduct, de chocolade. In de beleving van het proeven en eten van de chocolade gaat het uiteindelijk om de ‘Flavor’.

Mijn wens is dat jij ook van deze mooie en vooral lekkere producten kunnen genieten. Kijk eens rond op de site, bezoek eens een evenement waaraan we deelnemen, of ga een langs bij een van het groeiend aantal winkels die één of meerdere van de merken inmiddels ook omarmd hebben.

HET TEAM

We zijn klein en ‘hands-on’. We hebben het gehele proces van sourcing tot en met de order-picking in eigen beheer. Alleen op die manier kunnen we kwaliteit leveren.

Dennis van Essen
Chief Chocolate Officer

Certified chocolate taster
International Institute of Chocolate Tasting


Judge @ European International Chocolate Awards

Bertine Manten
Support

Hilde Reimerink
Proeverijen & sales horeca

Certified chocolate taster
International Institute of Chocolate Tasting


Judge @ European International Chocolate Awards

Elaine van Essen
Support