Ons verhaal

Wij hebben een passie voor pure, eerlijke, onderscheidende chocolade. Chocolade die gegarandeerd een onvergetelijke herinnering achterlaat. Ambachtelijk gemaakt in kleine batches van de allerbeste, eerlijke, duurzame en traceerbare cacao. Wij werken met kleine en eigenzinnige bean-to-bar chocolade makers van over de hele wereld en brengen jou hun uitzonderlijke creaties. Dat is waar The High Five Company voor staat. Wij zijn er niet alleen voor professionals, maar ook voor de geeks en chocoholics én de consument die nog onbekend is met echte chocolade.

Kennis en passie

Hoewel onze chocolade-reis pas in 2014 begon, zijn we één van de meest actieve distributeurs van Europa. We zijn opgeleid als gecertificeerd ‘chocolate-taster’ en hebben een gedegen kennis van de herkomst, productie en distributie van chocolade. We bezoeken regelmatig onze chocolademakers. Ook zijn we gedreven ambassadeur van bean-to-bar chocolade, mede-organisator van diverse evenementen en andere initiatieven.

Kleinschalig, bean-to-bar, direct trade

Wij kénnen onze chocolademakers. Zij hebben een directe band met cacaoboeren, weten de mooiste cacaosoorten te vinden en werken samen aan topkwaliteit.

Proef de wereld!

Chocolade kan wel 800 verschillende aroma’s bevatten. Wanneer je de kunst van het chocolade maken kent, en je verwerkt hoeveelheden cacao uit een specifieke regio, dan leidt dit tot prachtige chocolades. Je proeft de herkomst!

Waar te vinden?

Ons assortiment vind je in delicatessenwinkels, koffiebars, kookwinkels, koffie- en theewinkels, webshops, chocolaterieën en de betere biologische winkel. Daarnaast hebben wij een speciale lijn voor de horeca en verwerkende bedrijven zoals chocolatiers & patissiers. Wij distribueren door heel Europa. Als consument kun je onze eigen webshop terecht.

Groothandel

Wij zijn sterk gericht op retailers en horeca en bieden ondersteuning op diverse gebieden. Zoals ons eigen ontwikkeld bean-to-bar retail display, verschillende soorten displays voor onze merken, flyers en recepten kaarten, en een chocolade proefplankje. Bovendien geven we Masterclasses bij onze klanten op locatie.

Assortiment

Wij leveren de mooiste origine chocolades. De meeste merken hebben internationale prijzen gewonnen, en zijn op gecertificeerd biologische wijze geproduceerd. Wij voeren de volgende merken op exclusieve basis:
Taza Stone Ground Chocolate, Zotter, Dick Taylor Craft Chocolate, Raaka Virgin Chocolate, Kilian & Close, El Rey, en meer!

Het High Five Team

Dennis van Essen
Chief Chocolate Officer

Bertine Manten
Support

Mariana De La Rosa
Sales Account Manager

Elaine van Essen
Support

Marika van Santvoort
Masterclasses

Alice Voisin
Distributor Belgium Taza Chocolate (Wallonie)